Telers

Telers en verpakkers

Bioport werkt samen met een vaste groep biologische telers en Skal gecertificeerde verpakkers uit Holland en België. Om te beginnen laten we hier een paar telers en verpakkers zien uit de Flevo- en Noordoostpolder en Limburg met wie we samenwerken. Daarbij willen we laten zien hoe ze naast het biologisch telen ook op andere manieren bijdragen aan een duurzame landbouw en aan het innoveren van hun bedrijfsproces.

Bio Brothers

Tuinbouwbedrijf Bio Brothers is van de broers Johan en Toon Tielen. Zij telen o.a. biologische rabarber, spinazie, courgettes en boerenkool. Het bedrijf ligt in America bij Venlo. Door de zuidelijke ligging komen hun producten vaak vroeg in het voorjaar.
Lees verder »

Biologische kwekerij Vollenberg

Biologische kwekerij Vollenberg uit Grubbenvorst teelt paksoi en grondwitlof. Eigenaar en teler van de biologische kwekerij Vollenberg is Fred Willemssen. Het bedrijf ligt in Zuid Limburg waardoor de paksoi vaak vroeg geoogst kan worden.


Lees verder »

Sorteerbedrijf Carel Bouma

Carel Bouma teelt biologische aardappelen, peen en uien en heeft daarnaast een sorteer- en pakstation voor biologische aardappelen. Hier sorteert en verpakt hij aardappelen in elke gewenste verpakking; los op auto, in big bags of in netzakken van 10 of 25 kg.


Lees verder »

Aaldering Bio-Ui

Aaldering Bio-Ui is een Skal en BRC gecertificeerd sorteer- en verpakkingsbedrijf dat uitsluitend met biologisch geteeld product werkt. Het bedrijf ligt in de Flevopolder in een gebied waar een groot deel van de Nederlandse bio productie plaatsvindt.


Lees verder »

Poppe Landbouw

Poppe Landbouw, het bedrijf van de familie Poppe uit Nagele teelt uien, wortelen, pootaardappelen en graan. Vorig jaar is geïnvesteerd in een geheel vernieuwde loods voor de opslag en lange bewaring van uien, peen en aardappelen.
Lees verder »

Sjaak Twisk

Sjaak Twisk heeft naast een Eco licentie ook een Demeter certificaat. Zijn koeien grazen in de zomer in het naburig naturgebied. In de winter staan ze in de ruime stal waar sinds kort zonnenpanelen op zijn aangebracht. Daarmee wordt een belangrijk deel van de energie die op het bedrijf nodig is op een duurzame manier opgewekt. Sjaak heeft zich o.a. gespecialiseerd in de lange bewaring van gele en rode uien en sjalotten. Dit soort bewaring behoeft veel energie.


Lees verder »

Dennis van de Weerd

Dennis van de Weerd heeft zijn bedrijf net buiten Lelystad in de Flevopolder. Hij teelt peen, prei, aardappelen, schorseneren en pompoenen.


Lees verder »

Arenosa

Arenosa, het bedrijf van Jan van Geffen en zijn zoon Sam was één van de eerste bedrijven dat werd gevestigd in de Flevopolder na de inpoldering. Naast peen, prei en aardappelen leggen zij zich toe op de teelt van een aantal zogenomede ‘vergeten groenten ‘zoals aardpeer, wortelpeterselie, pastinaak, schorseneren en kliswortel.


Lees verder »