Werkgebieden

Afnemers

Bioport levert biologische aardappelen, groenten, uien en fruit  in heel Europa aan de levensmiddelenindustrie en aan verschillende typen afnemers in de versmarkt.

Verpakkers

Bioport levert verschillende producten zoals peen, uien, aardappelen en prei aan  verpakkers voor supermarkten in Engeland, Scandinavië en Frankrijk.

Voor deze afnemers is van belang dat zij kunnen rekenen op een constante aanvoer en een hoge kwaliteit. Bioport bereikt dat door voor deze klanten te werken met vaste groepen telers die bekend zijn met de eisen die deze verschillende afnemers stellen.

Abonnementen bedrijven

Een heel interessante groep afnemers voor Bioport zijn de zogenaamde abonnementenbedrijven in binnen- en buitenland. Op dezelfde manier als andere afnemers stellen zij hoge eisen aan continuïteit en kwaliteit van de aanvoer. Daarnaast zoeken zij naar minder bekende groenten en aardappelsoorten om hun klanten te verassen. Zij zijn, naast de biologische groothandels, een belangrijke afnemer van de zogenoemde ‘vergeten groenten’ zoals die geteeld worden door Dennis van de Weerd en Arenosa.

Industrie

Bioport levert zowel vers product als diepgevroren IQF als halffabrikaat voor de diepvries- , conserven- en babyvoedingsindustrie.

 

Groothandels

Een belangrijke en groeiende groep afnemers van Bioport zijn de biologische AGF groothandels in Nederland en in de ons omringende landen. We leveren een breed scala aan dagverse biologische AGF, zowel los als voorverpakt. Voor groothandels die restaurants en cateringbedrijven bevoorraden leveren we ook voorbewerkt product zoals geschilde uien vacuüm verpakt.