nieuws

Prijsontwikkeling bio gele en rode uien

De prijs van bio rode uien is deze week rond 0,86 euro/kg (in big bag, af verpakstation). De vraag is of de prijs dit jaar nog gaat dalen.

In de afgelopen jaren daalde de prijs van de rode uien vanaf eind september tot rond de 0,65 euro/kg (in big bags, af bedrijf) om dan vanaf januari weer te stijgen. Gezien de mindere opbrengsten dit jaar van de rode bio uien is het zeer de vraag of en zo ja hoeveel de rode uien nog in prijs zullen dalen.

De gele uien staan deze week op circa 0,60 euro/kg in de big bag af verpakstation. Straks als het gros van de bio uien binnen zijn en gedroogd zijn is een daling van de prijs te verwachten. Ook bij de gele uien lijken de opbrengsten minder dan vorig jaar.

Zaaiuien bij Poppe Landbouw

Zaaiuien bij Poppe Landbouw